O projekte

Čo je Zjedené?


Náš projekt Zjedené vznikol, ako inak, pri dobrom obede. :) Posledné roky nás presvedčili o tom, aká dôležitá je starostlivosť o zdravie. Produktívny človek potrebuje k správnemu fungovaniu kvalitný spánok, pohyb, a v neposlednom rade, vyváženú stravu. Vieme, že pripraviť si vlastný jedálniček je časovo náročné, práve preto sme pre vás priniesli riešenie.

Pri zostavovaní krabičiek sme zachovali optimálny pomer živín (sacharidov, tukov a bielkovín) a obmedzili alergény ako lepok a laktóza. Prinášame kvalitné suroviny od lokálnych výrobcov bez použitia konzervantov, farbív a umelých prísad.  Dbáme aj na dostatok bielkovín, v našom jedálnom menu nájdete ľahšie zdroje ako sú ryby, vajíčka,  strukoviny a kvalitné mäso. 
Zjedené krabičky sú vhodné pre vegetariánov, alergikov, športovcov, aj pre deti. Našim cieľom je poskytnúť kvalitnú, plnohodnotnú stravu a pomôcť vám napraviť nesprávne stravovacie návyky bez zbytočných diét. Či už nemáte čas, alebo vás nebaví variť, postaráme o to, aby ste mali zjedené. :) 


Ako to funguje?


Rozvoz jedla robíme každý pondelok, stredu a piatok. Zjedené boxy vám doručíme v časoch od 9:30 do 12:30. Krabičková strava začína pondelkovým obedom, ku ktorému vám pribalíme všetky podrobné informácie o obsahu boxov a odporúčania k dennému režimu. Ďalšie krabičky vám prinesieme v stredu a potom znovu v piatok, obe várky začínajú obedom. 


Jedlo v krabičkách môžete bez obáv konzumovať aj po 3-och dňoch, jedlá sú totiž schladzované šokovou metódou, aby vydržali čo najdlhšie čerstvé. Metóda šokového chladenia zabraňuje množeniu baktérií, čím si jedlo zachová svoje vlastnosti – kvalitu, čerstvosť, prirodzenú chuť, vôňu a farbu.


Ponúkame týždenný a mesačný stravovací plán, pre lepšie porovnanie výsledkov však na začiatok odporúčame mesačný plán. Navyše si pri ňom môžete uplatniť zľavu 5%. 


Pre koho je Zjedene.sk?


Pri vytváraní jedálnička počítame s priemerným energetickým príjmom pracujúcej ženy a muža, na tvorbu denného menu sa však pozeráme komplexnejšie. Práve znížením energetického príjmu sa spomaľuje náš metabolizmus a pozorujeme nutričnú podvýživu. Práve preto ľudia, ktorí cez deň jedia nepravidelne a málo (1-2 porcie) a zajedajú hlad maškrtkami a kávou, spomaľujú svoj metabolizmus a následne "priberajú aj z vody." Vyhovárajú sa, že nestíhajú, ale trpí len ich vlastné telo. Následne držia prísne diéty, ktoré končia bez želaného efektu. Práve v takomto prípade môže byť riešením navýšenie energetického príjmu. 


Krabičková diéta Zjedené je vhodná aj pre opačnú kategóriu, a to pre tých, ktorí prijímajú viac kalórií, ako dokážu spáliť. Žalúdok je roztiahnutý a preto sa im zdá, že jedla je málo. Úprava takéhoto stravovania trvá minimálne 7 dní. 


Zjedené boxy sú vhodné aj pre športovcov. Pri tréningovej aktivite musíme navýši´t aj kalorický príjem. Boxy sú bohaté na dôležité enzýmy, vitamíny, minerály a vlákninu, poskytnú preto všetky živiny potrebné pre aktívnych športovcov. 


Jedálniček pripravíme podľa vašich preferencií, vegetariánsky, bezlepkový i bezlaktózový.

Stravovací program Zjedené je pre každého, komu záleží na vlastnom zdraví. 


Kto stojí za projektom? 


Veronika Hanáková je nutričnou expertkou v oblasti výživy, dietológie a patofyziológie. Dlhodobo sa venuje štúdiu, poradenstvu a lektorskej činnosti v oblasti výživy a športu. Veronika je okrem ocenenia za vývoj cereálnych výrobkov autorkou niekoľkých publikácií o zdravej výžive, dlhodobo sa venuje problematike obezity a je lektorkou odborných konferencií. Popritom pôsobí 12 rokov ako fitness trénerka a poradkyňa, a ako viacnásobná majsterka v basketbale sa venuje aj tae-bo, bodywork a súťaží v kategórii fitness bikini v SAKFST.


"Práca s ľuďmi je náročná, ale výsledok a odozvy sú na nezaplatenie. Najväčšou motiváciou sú pre mňa výsledky klientov, pomáhajú mi zlepšovať sa a napredovať." Veronike sa za rok práce nutričného experta a trénera podarilo o úbytok dokopy 670 kg na 120-tich klientoch. Popri rozvoji kondície sa venuje aj problematike črevného mikrobiómu. ,,Tieto zápaly vznikajú pri športe a sú spôsobené aj stravou, vplývajú na výkon a regeneráciu.


Ako postupujeme pri príprave jedálnička?


O vyvážený podiel živín v našich jedlách sa stará Veronika Hanáková . ,,Bežné stravovacie návyky nepokrývajú nutričné potreby zdravého človeka a dochádza k malnutrícii. Prijímame veľa kalórii a napriek tomu nám chýbajú živiny. Výsledkom je nadváha, ale aj rôzne ochorenia ako cukrovka, vysoký cholesterol, migrény, a bohužiaľ, aj onkologické ochorenia," vysvetľuje Veronika.

Jedálne menu sme zostavili so zvýšeným príjmom dôležitých makroživín a mikroživín. Kvalitné komplexné sacharidy sme obohatili o vlákninu a dbáme na preventívnu črevnú ochranu. Pri tvorbe jedálnička obmedzujeme rafinované cukry a volíme bezlepkové potraviny. Nasýtené omega 6 a 9 nahrádzame omega 3 nenasýtenými tukmi. 

Tajomstvo úspechu je v jednoduchosti, krabičky preto pripravujeme bez použitia konzervantov, farbív a umelých prísad. 

Zjedené je v prvom rade vyvážený spôsob stravovania, ktorý pokrýva prísun dôležitých živín, ktoré nám počas bežného dňa chýbajú.